JellyPages.com

our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

1st baby 'ARRAYYAN'

Lilypie Fifth Birthday tickers

2nd baby

Lilypie Third Birthday tickers

4rd baby

Lilypie Maternity tickers

26 December 2012

Atuk Bada Catering

Atuk Bada Canopy








serius service atuk bada sangat bagus.
fot those yg berminat boleh la contact saya untuk dapatkan service mereka 
 :)

24 December 2012

sendiri


part of me
is my SELF
;)









from Sg to Tpg

MyBeutyCuzen


All d way from Singapore.
Thanks come to my big day LilBro
;)

19 December 2012

SAWAH

sawah yang terbentang kehijauan
menarik minat untuk melihat tanpa kerlip
semua nya menarik hebat.


i GREEN..!




Wedding FirdausAbdulKadir

12.12.12

semua nya bermula pada 12.12.12
nikah pada 12.12.12
dan juga pd tarikh kelahiran beliau 12.12.12
angka yg berulang²


semoga kekal ke anak cucu hingga ke syurga ye adik ku .
;)

07 December 2012

Doa Keluarga Bahagia

Jumaat yang Cerah


Alhamdulillah.
hari ni aku masih bernyawa.
memikirkan duty harian setiap hari
tak pernah lekang
apa pun aku pasti buat yang terbaik untuk keluarga aku
biar kurang dlm diri ni tp xkurg kasih syg bila keluarga perlukan.
seronok rasa bila dapat tlg ahli keluarga
tp kadang² tu biasalah
keadaan kerja membataskan
apa pun yang membataskan aku pasti cari ruang.
ruang untuk bersama mereka² ini ( FAMILY)

aku harap dapat berkhidmat sepenuhnya pd mereka ni.
semoga aku bukan lah seorang yang lalai.
lately abg n adik aku demam.
dalam hati nih sangat risau.
so aku cuba yang terdaya.

i love them
i want they knew this.
ILOVE all of YOU.
SO MUCH
#Abah #LateMum #Mama
# KakNor #KakHerda #AbgHairi #AbgIs
#Pidos #cha #Emy #Acap
#Farihin #Faheem
#AllFamilyMembers

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim….
Kau yang Maha Pengampun…
Ampunilah segala dosa-dosa dan kesalahanku
Ampunilah dosa-dosa dan kesalahan suamiku (future)
Ampunilah dosa-dosa dan kesalahan kedua ibu bapa kami,
abang-abang kami, kakak-kakak kami, adik-adik kami, seluruh keluarga kami
sama ada yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia….

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Jauhkanlah kami semua dari siksaan dan azabMu,dari api nerakaMu, dari kemurkaanMu, dari maksiat dan keburukan serta godaan syaitan dan tipu daya syaitan.Dekatkan kami dengan syurgaMu,dekatkan kami dengan kasih sayangMu dan dekatkan kami dengan ilmu agamaMu.

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Berikanlah petunjuk untuk kami menuju ke syurgaMu
Bukakanlah pintu hati kami untuk menerima cahaya petunjuk dariMu
Tabahkan hati kami dalam menerima ujian dariMu
Jadikanlah anak-anak kami hamba yang taat dan beriman dan anak yang soleh
Jadikanlah kami ibu bapa yang baik bagi membimbing anak-anak kami

Ya Allah Ya Rabbi Ya Karim
Murahkanlah rezeki kami, Mudahkanlah perjalanan hidup kami di dunia dan akhirat…
Matikanlah kami dalam agama Islam
Teguhkan hati kami dalam agama Islam dan janganlah kau tarik nikmat Islam di dalam hidup kami

Ya Allah Ya Rahman
Limpahkan kasih sayang dan keberkatan di dalam keluargaku
Sayangilah aku, ampunilah aku, lindungilah aku
Hanya kepadaMu tempat aku bermohon dan mengadu
Makbulkanlah doaku ini

05 December 2012

Chow kit Nasi Arab


Nasi Arab


ya ape yg cuba aku cite is kitorg g makan nasi arab berhadapan dengan tapak meniaga dulu
mengulit kenangan lah cita nya

makanan kat situ boleh tahan.
kalau nasi dan ayam beriani dia cuma RM5

kalau tak percaya sila cuba.
 ;)

03 December 2012

Kembar tak seiras


.Kembar Tapi Tak Serupa.


Surprised this morning.
kitorg pakai baju dan tudung yg sama.
kaler sama.
dalam hati ni 'SERONOK'
terus kacau dia dan ajak pegi BreakFast.

eh cakap pasal breakfast now I'm so hungry -_-'

p/s : Kak Herda and 2 anak buah ku d rumah abah ( Lompat² happy ^_^ ) Yeayy..!

26 November 2012

kampung

Home

melepak di kampung 
selama 2 hari
merupakan hari yang sangat mencabar 
dan letih
apa pun seronok.
hanya membantu adik yang bakal melangsungkan perkahwinan.

seronok berjumpa anak buah.
melihat telatah Farihin dan Faheem.
Farihin he so nice nowdays.
Alhamdulillah.
 ♥

Location : Dalam Kereta
Punca : Kulit Durian
kihkih.






19 November 2012

waitin'

seminggu laggik..!

one week to heading to my Village.
ohyeah!
xsbar²..!
balik sana tgk kmpg.
tgk kenangan.
ingat itu 
ingat ini
yang pasti aku adalah aku yang hari ni
bukan lagi SEMALAM 
^_^

p/s : people on GAZA..May their rest in peace. Semoga zionis Laknatullah tu terhapus. hati Iblis.

16 November 2012

Time to recall

Sesuatu

Pejam celik pejam celik
sangat banyak benda yang dah 'berlalu'
semua yang pernah berlaku bertukar jadi kenangan saja
and semua tu juga merupakan pengalaman hidup yg xdapat d lupakan

terkadang fikir ada kebaikan ada keburukan
aku xpinta yang buruk.
aku juga xpinta bermusuhan
aku mulai redha dan memaafkan segala benda yang pernah aku benci
itu semua kenangan lalu

i want to be someone remember in a good perception

kita redha semua benda pasti ceria :) 

ape pun kenangan still bermain dlm kepala ni.
cuma elakkan berdendam.
sbb itu kegemaraan syaitan dan seangkatan dengan nya
aku bukan lah d kalangan mereka.

semakin panjang perjalanan hidup ni semakin MATANG aku berfikir.
kita x sepenuhnya perfect.

13 November 2012

Deepavali

Happy Deepavali
 
Ehhe..
cam xcaya today i'm just wasting my time at home
but it superb awesome.
chillin'
lepak duk rumah sempena Deepavali ni.
mengemas rumah,memasak,berlepaking.!
 
this weekend aku nak balik kampung.
nak lawat sahabat baik yang kat kampung baru melahirkan beby
so sweet nama and beby tu sendiri sweet.
x sabar nak tgk.
syukur sahabat tu sihat dan dapat anak yg sihat.
semoga membesar dengan baik ye
her name is ' MALAEKA QAIREEN'
sweet..! mcm ibu dia mas tu.
 
p/s : tu anak angkat saya tauu..! hihi (Malu tup muke,perasan sangattt)
 
bile la nak ada ank sendiri ye.
harap nnti biar dia jadi anak yg soleh dan solehah :)
 
i love beby.

07 November 2012

smile



06 November 2012

Petang

Hola


ihi..Assalamualaikum..
lately aku bz untuk fikirkan kan wedding adik Firdaus
Fikir mana nak cari Goody, T-Shirt and Uruskan semua tu
macam² dalam kepala nih.
hopefully semua nya berjalan lancar
Hantaran pun separuh siap baru ape pun tema dari pihak laki waktu nikah is Purple.
Susah rupanya bila fikir² benda ni.
tp xpe. nanti time aku senang sikit. hihi.
sekarang ni tengah cari idea untuk gubahan buat hantaran
tangan ni keras sangat nak buat.
tp kalau dah selalu buat sure okay.
harus d praktik kan
^_^

rasa seronok dalam diri ni sbb adik bakal menamatkan zaman bujang beliau.
hee seronok!

I Love My Family So Much.
can't be count
I din care what others tell.
♥♥♥♥


30 October 2012

Kenny Rogers

At Kenny Rogers

my 2nd time there.
and 1st for mybesti Yatie








Delicious Food
and u should come..!

AidilAdha Days

He is my 2nd Nephew 

He so Cute.
Superb Talkative with his Language 
To much Style he did 
and i just shoot some only


i love you FAHEEM :)

p/s : Farihin soon will be upload ♥

25 October 2012

Salam AidilAdha

Salam AidilAdha

Assalamualaikum..hai..
wah..! Bahang raya dah dekat kan.
Bukan dah dekat tp ESOK. huk..!
ku sendiri sangat teruja.
hopefully raya ni bermakna.
on this year juga PakKadirFc akan menumbang kan Seekor Lembu
mcm biasa Otai kita PakKadir sendiri yang akan menyembelih lembu
But this night saya kakak dan abg akan pulang ke kampung halaman.
terfikir sejenak pasti JEM d sekitar lebuhraya dan itu buatkn aku lemah
ape pun risau gak perjalanan jauh.
mohon d ampun kan dosa kesilapan yang nampak atau x nampak
sebab aku pun manusia biasa xlari dari buat silap

this week serius adalah hari yg bz buat aku dan kawan² ofis ku
almaklum situlah punca rezki dan Alhamdulillah

ape pun mohon maaf ye pada KELUARGA, SAHABAT dan yang mengenali diri ini
Doa kan Perjalanan pergi dan pulang aku selamat dan lancar

yang pasti jiwa rasa seronok sbb bakal jumpa anak buah Farihin dan Fahem.
dan berkumpul adik beradik dan abah dan makcik.
i u guys!
So Much




24 October 2012

Aidiladha

24 October 2012

hari yang agak tegang untuk 3 hari ni
Alhamduliilah juga sbb punca rezki mula meningkat
dah lama xrasa keadaan yang mcm ni
so messy
but positif messy


20 October 2012

New

Something New

semalam berlepacking bersama sahabat terchenta 
di JUSCO Setiawangsa

seronok lihat gelagat orang dan gelagat kami sendiri.




19 October 2012

7777


7777
Time : 12.50 pm
Date :19 October 2012
Status : Always 7777 ♥




18 October 2012

Ku Pilih HatiMu

addicted with this song 

'KuPilih HatiMu'



just for this week.

terpaut pada jalan cerita dan lagu nih sangat kena 

17 October 2012

Selasa

17October2012

seawal pagi bangun mcm biasa
cuma nya hari ni rasa kemalasan yang membuak²
(dlm hati fikir mybe sbb makan nasi)
oh..! salah kan nasi pula Cik Juliana nih..

walau pun kemalasan
aku gigihkan diri untuk bangun dan mencapai towel terus ke toilet.
settle semua terus menuju keluar untuk memanaskan engine kereta
dan eh d OFFICE sudey aku..! ihi..

apa pun mood hari ni okay² sahaja.

wah..! unbelievable hari ni dan semalam aku 'SENTUH' nasi.
OMA..! (redha)
iihi plan untuk berpuasa dari mengenakan nasi hari ini sudey fail
ishk..! ishk.!

yang pasti hari ini masa berjalan dengan PANTAS

Tired Of Technology
haish..!
melayan fikiran yang sedang menjalar d setiap pelusuk akal nih
untuk mendapat KEPERCAYAAN
haruslah menjadi diri sendiri
bukan lah menjadi duplicate atau samaran
for me it no reasonable
u just be someone FAKE not ur SELF.
u one someone gain some trust behalf on u so why not u doin' d same.
people nowday can't be expect.
'so, expect the unexpected'


16 October 2012

Makan KFC

KFC Time


Rasa nya da lama gila x makan KFC.
semalam bersama yatie perkena KFC.
nyum.!

15 October 2012

Great Monday

It's Me

I'm in the middle of the crown
with a small courage
and a big pleasure
what i did was not the question
but the quality on quantity 

I am very Simple as that :)

huh!

What was happend?

what was happend with my pageView..
why it decrease.
goth! 
Faith.

^_^'

13 October 2012

Dear Bestie

A Happy Birthday

Dear My Friend Masnaemah Binti Mat Saad



Love and hugs to my bestie who just completed another year into this beautiful world. 
Put the music on and dance till dawn.  
It's your special day. 
Happy Birthday to my best friend.


p/s : Semoga dapat beby yg sihat ceria mcm ibu dia. hihi

10 October 2012

sesuatu yang FAKTA


FAKTA


Hidup tu tak selalu cerah
kadang² seronok 
kadang² tidak
apa pun kita yg mencorak dia

terasa untuk meneruskan
dan terkadang terasa ingin berhenti

jiwa yang hidup
hati mati

kehidupan d mana 
kita menjadi bahan bualan

di mana hati merindui seseorang
tapi tiada d alam Fana

ukiran senyuman memadai
untuk menutup secebis cela

life isn't easy

end



08 October 2012

7575

7575

That was the nices!
Noted : 7575 i got this cutes no ever

whee..
I'll capture when i think it's gorgeous..!

:) 

Eat Time

Tengahari

Nasi Ayam Sambal


This is my LIL sis.
at nasi ayam Linda Onn.
That was the 1st time we went there.
and it just okay.

but Nasi ayam At Esso Damai still 1st for me.
 :

05 October 2012

LIFE

Macam ini saja


Hidup ini fair kan.
kadang² ada benda yg boleh d terima
dan kadang² x boleh d terima dek AKAL.

Hanya biar berlalu
dan seolah² tiada apa yg berlaku

Hidup terlalu kejam untuk di ADILI.
timbul nya isu ya atau tidak
samaran semata.
'sendiri mengadili'

fairkan.

SEKIAN

03 October 2012

sesi snap


Wednesday

Kecoh hari ni sebuk semua nak pergi bercuti
kecuh kecuh kecuh..
huahauhua..

perancangan nk ke GLORI Beach Resort
kite tunggu dan lihat keberhasilan nya.
whee..!









02 October 2012

Lovely Novel



The Guardian 


i just love the way it's appeal.
to much action and question mark 
I'm satisfied with this Novel.
I'll try to read off it.