JellyPages.com

our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

1st baby 'ARRAYYAN'

Lilypie Third Birthday tickers

2nd baby

Lilypie Second Birthday tickers

26 August 2017

PANGGILAN TANAH HARAM 25 July -8 September 2017


tak sabar tunggu mereka pulang.
lost contact 
sebab HP Problem.
miss them so muchhhh ♥♥♥♥

last word sayang abah dan mama.


15 March 2017

Morning

Assalamualaikum DEAR friends

Minggu ni, semalam dan hari ni dan seterusnya hari esok dan mendatang
akak mencuba untuk merubah dan mencari segenap ruang untuk akak mencari sumber apa2 sahaja.
Segala idea, pengalaman, fikiran akak trobek.
Datang malam, bila anak² beradu akak mulaaaa..mula fikirkan masa depan mereka.
akak xboleh duduk di takuk yang lama.
akak kene mencuba segenap apa saja peluang.
tapi akak xkan sia² kan apa yang dah ada depan mata. InsyaAllah.


09 March 2017

Have A Bless Day

Assalamualaikum DUNIA

Alhamdulillah untuk hari ni.
diberi peluang dengan insan² tersayang

Today macam biasa kerja.
kerja dengan ikhlas
mode ok²
comel²
macam anak² ummi :p



Member office mate dapat buah jeruk dari KEDAH.
merasa ai and yatie makan.
tq WAN.

Satu lagi GARSA KITCHEN (Sandwish delivery or PICKUP)
http://www.garsakitchen.com/
yang ni mmg sedap.
percubaan pertama adalah parents ai.
ai bg depa hadiah melalui sandwish ja.
hopefully depa suka yaamat.
sapa yang suka boleh lah try
just taip nama kat atas tu.

MUDAH.



06 March 2017

NAA

Those my Lovely BABIES

GEWRAM!
GRRR..

US!
Rayyan
Ummi 
Arrianna
~LOVE~
Muka nakai dia. haish! i miss her smile.


Ni Arrianna dan Saudara nya.
Ammar in The House.


#InMemories


2017 1st in March

HAI!

Ya Allah lama ok rasanya aku x UP BLOG.
habis bersawang dah.
haa xpa now i'm back untuk conteng.
RINDU kau BLOG.

Ni sikit gambar aku nak tepek untuk kenangan aku dan kau.
anak² ummi I love u angat² ♫♫♪♫♪♫



ok ok sambung kerja sat.
pantang FREE sikit nak berblog ( itu aku yg dulu) :p

11 January 2016

Little girl

23 days in the world



Hello anak ummi Arrianna.
Now awk dah 23 hari.
Alhamdulillah atas kurniaan ini.
Ummi harap awk mmbesar dgn sihat, baik dan dgn didikan yg baik.
Paling penting semoga awk jd anak yg solehah buat ummi babah..

Love you both to the max..

Muhammad Arrayyan time ni awk sleepy ngn wan..hehe 

#SyukurAlhamdulillah

Birthday Hubby

HAPPY BIRTHDAY 

11 January 1980
to beloved husband. 
Happy birthday too u.
Semoga pjg umur utk tmbhkn amal ibadat.
D tambahkan rezeki..
D beri kesihatan yg baik..
D beri kebahagiaan dunia Akhirat..

Jodoh Allah itu rahsia.
2012 kenal berkenalan.
2013 merisik merangkap tunang.
6 bulan kemudian berlangsung majlis pernikahan kita.
2014 Allah SWT beri kita penyeri 'Muhammad Arrayyan' my best boy.
2015 diberi lagi cahaya mata baby girl 'Nur Arrianna Adelia' .

Terima kasih kalian melengkapkan hidup ini.

Love you to the max mr Husband. 
Moga menjadi pembimbing yg baik buat kami 😚😚😚

#SyukurAlhamdulillah


09 January 2016

Selamat Hari Lahir buat Arwah Mak

Selamat Hari Lahir BONDA yg ke 65 tahun juga 8 Tahun Pemergian Mu.

Alfatihah buat arwah mak. 
Kalau d ikutkan hari ni hari lahir arwah mak. Dan ikutkn kalau masih d dunia ni umur arwah pun 65 tahun. 
Hanya doa dapat di kirim kan..
moga arwah mak baik2 d sana. 
Moga d lindungi Allah SWT..
dan tergolong dlm golongan beriman..
moga SYURGA tempat mu mak..
sampai ke Jannah kami syg mak.. 
ALFATIHAH BONDA..

Sentiasa dalam kenangan.

03 January 2016

Birthday mama & sis Nor

HAPPY BIRTHDAY

selamat hari lahir buat
Mama & kak nor


Mama : 01.01
Sis Nor : 03.01





Moga d panjang kan umur
D tambahkan rezki
D beri kesihatan yg baik
D tambah amal ibadat.
Terima kasih kerana menjadi ibu dan kkak sy.
Sesungguhnya jasa kamu2 tak terbalas. 
Hanya doa dan kebaikan yg dpt anak dan adik mu ini hulurkan.

Moga kebahagiaan hingga ke jannah.
#SyukurAlhamdulillah

02 January 2016

Mak Itam in the house

Mak Itam from Singapore

Hoye alhamdulillah.
Jumpa juga dengan mak itam. 
Witch is arwah mak punya adik.
And mak itam ada twin tp dah meninggal.
Xapa as long ada mak itam and wajah dia iras arwah mak.



Abaikan, sbb dlm pantang, 
Jadi berkain batiklah kita 😊


Bila tengok aku tenung lama.
Sebab terubat rindu dengan arwah mak. 
Tunggu dah sihat nak p sana.
Makan asam pedas mak itam.
Nak belajar.
Nak ambil ilmu sikit utk anak cucu.
Hehe.

#SyukurAlhamdulillah



28 December 2015

Day 9

Hari ke 9

Alhamdulillah
Hari ni hari ke 9.
Merupakan kali ke 4 awk kena ambil darah sebab jaundis.
Apa pun hari ni doc xambil darah sbb kemarin bacaan awk turun 83.

1) bacaan pertama : 144
2) bacaan kedua : 119
3) bacaan ke 3 : 83

So ummi bersyukur sangat awk xperlu cucuk ambil darah kat tgn.
Kalau x alahai sedih ok.

Alhamdulillah.
Moh kita buat kad pengenalan awk Nur Arrianna adelia ;)



26 December 2015

Officially 7 days

Alhamdulillah

baby born now dah 7 hari.
Alhamdulillah.
Ummi d beri kesempatan utk jaga awk.
Even kesihatan awk masa ni xbrapa ok sbb kuning tp ummi kuat. 
Mmg abg Arrayyan b4 ni xada kuning. 
Tp ni semua ujian tanda Allah syg hamba nya. 
7 hari mcm org kata adalah masa yg terbaik utk beri awk nama.
Ummi and babah sepakat letak nama awk as
'NUR ARRIANNA ADELIA'
Ummi harap awk seperti nama d atas..
'Cahaya Suci Keadilan'

#SyukurAlhamdulillah

20 December 2015

Dear Arrayyan

Arrayyan

My 1st baby
Always be my 1st. 
Apa pun ummi xbeza2 kan anak ummi.
Since 1st adik kamu d lahirkn pun xde ummi beza kan. 
Guest what. 
Since adik lahir awk memberontak.
Awk xpuas hati itu dan ini.
Tp org kata itu normal bila nak dpt adik.
Lg pun awk bru 1 tahun 9 bulan. 
Ummi tahu awk tkut kasih syg kt awk kurg kan. 
No worries syg. 
Ummi still ummi yg lahir kan awk 1st time. 
Syg arrayyan dan Adelia till jannah. 

#SyukurAlhamdulillah

19 December 2015

New Baby Born

NEW BABY GIRL IN D WORLD

Syukur Alhamdulillah.
Normal Delivery and smooth 
New baby born 
I'm a GIRL
19 December 2015
Saturday
18:27 pm / 6.27pm
Labour Room 8
Hospital Ampang
3.3 KG

#LoveYouTillJannah
#TerimaKasihAllahAtasPinjamanIni
#SyukurAlhamdulillah




11 December 2015

l o v e

Bismillah 




Alahai tengok!
lama gila baru nak update.
bulan ke bulan.
tehehe.
almaklumla b4 ni bz sangat.
dengan baby to be lagi.
arrayyan bakal jdi abg in 6 days.
INSYAALLAH.

now ummi dah 39 Week 1 Day.
6 day to go.
kalau baby nak keluar anytime je dari skrg.
but i'ts ok.
Ummi ok as long baby ummi ok.
paling syok Arrayyan now makin manja.
menjadi².
setiap kali pergi kerja sure akan buat muka menangis dia..sungguh².
ishk ummi yang SEDIH tau.
dalam hati ni xnak kerja dah.
nak menghadap awk aja.
'KESIAN'

even hari² pun masih belum cukup ummi SPENT TIME dgn AWK.
syg anak ummi sangat. 

12 October 2015

Bismillah

Alhamdullilah diberi panjang usia dan sempat menulis buku catatan dunia ni.
ok serius lama x menconteng laman ni
al maklum bz mengatasi segala nya
dan syukur pd Allah
dan InsyaAllah di beri kesempatan
bertemu dengan baby keDUA.
masih 30Week4Days

serius kali ni x mcm yg pertama.
makan semua langgar pantang.
minum ais rutin hari²
risau juga.
moga tiada apa berlaku

hanya mohon pd NYA
diberi kesihatan kepada bby yang bakal lahir.




EDD di jangka 18 December 2015
moga Allah SWT memberi kemudahan dlm waktu bersalin dan selepasnya.

p/s : Still mcm dulu xtahu awk girl atau boy, whatever is it ummi terima.



11 June 2015

Muhammad Arrayyan Ramizal

Forever mine

ALHAMDULILLAH
MOGA MEMBESAR DGN BAIK.
MEMBESAR DENGAN AGAMA ISLAM
MEMBESAR MENJADI ANAK YG SOLEH

MOGA MENJADI IMAM YG BAIK 
YG DI HORMATI KERANA KEBAIKAN DAN AGAMA ISLAM

JGN TERSASAR ANAK.





08 April 2015

Happy 1 Year

1 Year & Alhamdulillah

28.03.2014  ( Friday 2.18am)
28.03.2015 (Saturday)


Thanks Allah SWT beri peluang pada aku yang xseberapa ni untuk jadi 'ummi'
punya anak Allahuakbar bukan mudah dari kelahiran nya.
alhamdulillah dikurniakan kesihatan yang baik buat anaknda ku.
moga kamu menjadi anak yang solleh.
bersyukur ummi adanya kamu.
kamu penyeri hidup ummi dan babah
apa saja yang kamu buat
walau dlm keadaan kusut tapi adanya kamu
kusut antara ummi dan babah hilang, lihat telatah kamu yang kian membesar.
doakan ummi dan babah adalah ibubapa yang terbaik buat kamu ye syg
sampai syurga

MOGA ANAK UMMI MUHAMMAD ARRAYYAN DI BAWAH LINDUNGAN ALLAH SWT DAN PARA MALAIKAT

Sekilas Coretan,
Ummi Arrayyan


01 March 2015

I'm turning 11months

Yeay alhamdulillah.
11 bulan sudab anak ummi
28.03.14 -28.02.14
( 1 month more to 1 year)
Moga awk membesar dgn baik
Moga awk menjadi anak solleh
Anak yg patuh pada perintah Allah
Moga menjadi khalifah yg baik di muka bumi ini
Kerana segala nya utk menuju syurga Allah.
ILoveYouDamnMuchArrayyan 

26 February 2015

Karma

Ini apa yang setiap kita x inginkan
Aku juga begitu.
Hanya mampu memperingati anak cucu ku suatu hari nanti.
Kerana setiap yang berlaku Allah pasti balas.
Risau suatu hari nanti
Xterkena pada kita
Anak2 kita akan terbalas
Kasihan mereka
Kerana perlakuan kita
Mereka yang melalui
Sebab tu kadang2 Allah beri kesenangan
Allah juga beri kesusahan
Sebab supaya kita bijak menilai
Bukan bijak dalam LEKA.
Alhamdulillah Allah SWT beri aku keluarga yang x ternilai, suami dan anak yg tiada ganti nya.
Love both of you till Jannah.