JellyPages.com

our Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

1st baby 'ARRAYYAN'

Lilypie Fifth Birthday tickers

2nd baby

Lilypie Third Birthday tickers

4rd baby

Lilypie Maternity tickers

28 December 2015

Day 9

Hari ke 9

Alhamdulillah
Hari ni hari ke 9.
Merupakan kali ke 4 awk kena ambil darah sebab jaundis.
Apa pun hari ni doc xambil darah sbb kemarin bacaan awk turun 83.

1) bacaan pertama : 144
2) bacaan kedua : 119
3) bacaan ke 3 : 83

So ummi bersyukur sangat awk xperlu cucuk ambil darah kat tgn.
Kalau x alahai sedih ok.

Alhamdulillah.
Moh kita buat kad pengenalan awk Nur Arrianna adelia ;)



26 December 2015

Officially 7 days

Alhamdulillah

baby born now dah 7 hari.
Alhamdulillah.
Ummi d beri kesempatan utk jaga awk.
Even kesihatan awk masa ni xbrapa ok sbb kuning tp ummi kuat. 
Mmg abg Arrayyan b4 ni xada kuning. 
Tp ni semua ujian tanda Allah syg hamba nya. 
7 hari mcm org kata adalah masa yg terbaik utk beri awk nama.
Ummi and babah sepakat letak nama awk as
'NUR ARRIANNA ADELIA'
Ummi harap awk seperti nama d atas..
'Cahaya Suci Keadilan'

#SyukurAlhamdulillah

20 December 2015

Dear Arrayyan

Arrayyan

My 1st baby
Always be my 1st. 
Apa pun ummi xbeza2 kan anak ummi.
Since 1st adik kamu d lahirkn pun xde ummi beza kan. 
Guest what. 
Since adik lahir awk memberontak.
Awk xpuas hati itu dan ini.
Tp org kata itu normal bila nak dpt adik.
Lg pun awk bru 1 tahun 9 bulan. 
Ummi tahu awk tkut kasih syg kt awk kurg kan. 
No worries syg. 
Ummi still ummi yg lahir kan awk 1st time. 
Syg arrayyan dan Adelia till jannah. 

#SyukurAlhamdulillah

19 December 2015

New Baby Born

NEW BABY GIRL IN D WORLD

Syukur Alhamdulillah.
Normal Delivery and smooth 
New baby born 
I'm a GIRL
19 December 2015
Saturday
18:27 pm / 6.27pm
Labour Room 8
Hospital Ampang
3.3 KG

#LoveYouTillJannah
#TerimaKasihAllahAtasPinjamanIni
#SyukurAlhamdulillah




11 December 2015

l o v e

Bismillah 




Alahai tengok!
lama gila baru nak update.
bulan ke bulan.
tehehe.
almaklumla b4 ni bz sangat.
dengan baby to be lagi.
arrayyan bakal jdi abg in 6 days.
INSYAALLAH.

now ummi dah 39 Week 1 Day.
6 day to go.
kalau baby nak keluar anytime je dari skrg.
but i'ts ok.
Ummi ok as long baby ummi ok.
paling syok Arrayyan now makin manja.
menjadi².
setiap kali pergi kerja sure akan buat muka menangis dia..sungguh².
ishk ummi yang SEDIH tau.
dalam hati ni xnak kerja dah.
nak menghadap awk aja.
'KESIAN'

even hari² pun masih belum cukup ummi SPENT TIME dgn AWK.
syg anak ummi sangat. 

12 October 2015

Bismillah

Alhamdullilah diberi panjang usia dan sempat menulis buku catatan dunia ni.
ok serius lama x menconteng laman ni
al maklum bz mengatasi segala nya
dan syukur pd Allah
dan InsyaAllah di beri kesempatan
bertemu dengan baby keDUA.
masih 30Week4Days

serius kali ni x mcm yg pertama.
makan semua langgar pantang.
minum ais rutin hari²
risau juga.
moga tiada apa berlaku

hanya mohon pd NYA
diberi kesihatan kepada bby yang bakal lahir.




EDD di jangka 18 December 2015
moga Allah SWT memberi kemudahan dlm waktu bersalin dan selepasnya.

p/s : Still mcm dulu xtahu awk girl atau boy, whatever is it ummi terima.



11 June 2015

Muhammad Arrayyan Ramizal

Forever mine

ALHAMDULILLAH
MOGA MEMBESAR DGN BAIK.
MEMBESAR DENGAN AGAMA ISLAM
MEMBESAR MENJADI ANAK YG SOLEH

MOGA MENJADI IMAM YG BAIK 
YG DI HORMATI KERANA KEBAIKAN DAN AGAMA ISLAM

JGN TERSASAR ANAK.





08 April 2015

Happy 1 Year

1 Year & Alhamdulillah

28.03.2014  ( Friday 2.18am)
28.03.2015 (Saturday)


Thanks Allah SWT beri peluang pada aku yang xseberapa ni untuk jadi 'ummi'
punya anak Allahuakbar bukan mudah dari kelahiran nya.
alhamdulillah dikurniakan kesihatan yang baik buat anaknda ku.
moga kamu menjadi anak yang solleh.
bersyukur ummi adanya kamu.
kamu penyeri hidup ummi dan babah
apa saja yang kamu buat
walau dlm keadaan kusut tapi adanya kamu
kusut antara ummi dan babah hilang, lihat telatah kamu yang kian membesar.
doakan ummi dan babah adalah ibubapa yang terbaik buat kamu ye syg
sampai syurga

MOGA ANAK UMMI MUHAMMAD ARRAYYAN DI BAWAH LINDUNGAN ALLAH SWT DAN PARA MALAIKAT

Sekilas Coretan,
Ummi Arrayyan


01 March 2015

I'm turning 11months

Yeay alhamdulillah.
11 bulan sudab anak ummi
28.03.14 -28.02.14
( 1 month more to 1 year)
Moga awk membesar dgn baik
Moga awk menjadi anak solleh
Anak yg patuh pada perintah Allah
Moga menjadi khalifah yg baik di muka bumi ini
Kerana segala nya utk menuju syurga Allah.
ILoveYouDamnMuchArrayyan 

26 February 2015

Karma

Ini apa yang setiap kita x inginkan
Aku juga begitu.
Hanya mampu memperingati anak cucu ku suatu hari nanti.
Kerana setiap yang berlaku Allah pasti balas.
Risau suatu hari nanti
Xterkena pada kita
Anak2 kita akan terbalas
Kasihan mereka
Kerana perlakuan kita
Mereka yang melalui
Sebab tu kadang2 Allah beri kesenangan
Allah juga beri kesusahan
Sebab supaya kita bijak menilai
Bukan bijak dalam LEKA.
Alhamdulillah Allah SWT beri aku keluarga yang x ternilai, suami dan anak yg tiada ganti nya.
Love both of you till Jannah.

SAYANG

Ok Arrayyan.
Ni masa before ummi and babah bawa awak jalan2 kat titiwangsa.
Masa ni kita lepak pekena teh tarik!
Tehehe.
Ummi mmg akan ambil kesempatan untuk manja2 ngn anak ummi.
X ada sikit pun ada ruang untuk berpisah tanpa IZIN NYA.
Forever is with you.
When i'm not with you
It doesn't mean i'm forget you.
Allah SWT always with you syg .
#KissAndHugs

One Step Closer

Tehehe
Hola Assalamualaikum
Nak cerita nih
Rasa seronok sangat aih
Bila tgk anak mula menapak 3 langkah
ALLAH..! rasa bahagia seronok tgk dia dok membesar depan mata.
Moga Allah beri umur yang panjang untuk aku bersayang2 dgn ahli surga ini.
AMIN.. 
#IsAllAboutYouMuhammadArrayyan
#TheOnlySonSince2014